top of page

פרויקטים

קמטים במרחב
שנה ה
פרויקט גמר | מיקום: מתחם כורזין- גבעתיים | מנחה: אדר' נעם סרי-לוי
בעקבות עליית תוחלת החיים בעולם, ובפרט בישראל, קצב הזדקנות האוכלוסייה מעלה שאלות רבות בתחום הדיור וסביבות המחייה עבור בני הגיל השלישי. הפרויקט עוסק במשמעות של 'הזדקנות במקום' אשר אינה מוגבלת למרחב הביתי גרידא, אלא קשורה גם למרחב השכונתי והעירוני בו הקשיש מתגורר. כמו כן, ניכר כי למרחבים הציבוריים ולסביבה החברתית השפעה לא מבוטלת על איכות חייהם. לפיכך, עולה השאלה כיצד ניתן לשמור על עירוב גילאי (שילוב האוכלוסייה הצעירה והמבוגרת יחדיו) ולהימנע מיצירת ערים מדירות הדוחקות את האוכלוסייה המבוגרת.
נצרת
שנה ד
שימושים מעורבים בקונטקסט אורבאני | סמסטר א' 
מנחים: אדר' אלכס קרט  אדר' מיכאל רונה
הנצרת היא עיר ישנה מאד, תוססת, ייחודית ולא בכדי הינה העיר הערבית המובהקת היחידה בישראל. לעניות דעתי, ישנן שתי אוכלוסיות המתפספסות בתכנון העירוני של ערים רבות, כדוגמת נצרת. האחת, היא אוכלוסיית הילדים המהווה את הצרכנים העיקריים של המרחב הציבורי, בעיקר בתור הולכי רגל שאינם יכולים לנהוג. השנייה, היא אוכלוסיית בני הגיל השלישי הנזקקים להתייחסות ספציפית ורגישה לצרכיהם. הואיל וניכר, לצערי, כי רוב רשויות השלטון המקומי (העיריות) לא לוקחות אחריות וכיו"ב אינן משפרות את תנאי המחייה של אוכלוסייה זו בחרתי לתכנן בפרויקט זה דיור מוגן, המשלב את הפונקציות הציבוריות שבו יחד עם מרכז נוער תוסס.
להתחיל מבראשית
שנה ד
בניין שגרירות זרה בישראל, עיצוב מבנה ואדריכלות פנים | סמסטר ב'
מנחה: אדר’ דוד אהרוני 
מבנה שגרירות מורכב הן מבחינת הפונקציות הרבות שבו והן מבחינת התנהלותו במישורים שונים, המעטפת שרוצה לשדר את חשיבות השגרירות מצד אחד - יוקרה, לארח מצד שני, כוללת אזורים מסווגים ומבודדים מצד שלישי, נתייחס למקומיות לעומת "תרבות זרה" שמיובאת למקום, בניין שאמור להיות מוגן באזור "לא רגוע" – ישראל. 
שגרירות קניה בעיניי היא שגרירות אשר מחוברת לשורשיות המדינה אותה היא מייצגת. בקניה, במיוחד בשמורות, ניתן לראות יופי בראשיתי שיד האדם כמעט ולא נגעה בו, ציידים לקטים שעדיין חיים כאבות אבותינו לפני עידן החקלאות והרבה לפני המצאת הכתב, וכמובן - חיות שמדגימות את חוקי הטבע הבסיסיים של הברירה הטבעית. הרעיון המרכזי של הפרוייקט יהיה שילוב בין הטבע הקנייתי הפראי לצורת החיים השבטית והמגובשת. אני רוצה להביא לידי ביטוי את הראשוניות האנושית שהתפתחה בקניה ושרדה את הקדמה המודרנית  ולהביעה לידי ביטוי לימינו.
מוסד עבור ארכיטקטורה
שנה ג
סטודיו תמטי | סמסטר ב' מנחה: פרופ' אדר' בני ראובן
מוסד לארכיטקטורה הוא מבנה רוחני, חברתי ופיזי שנועד להגות, למחקר ולעיצוב של מקומות במרחב. עם חלוף הזמן משתנים ערכים תרבותיים, חברתיים וסביבתיים, חלקם מאבדים את ערכם, חלקם בעלי ערך יציב, ואחרים נולדים מתוך הכרה בתפיסות חדשות ובצרכים עדכניים.במקומות שונים בערים בארץ קיימים מבנים ומגרשים זנוחים ונטושים רבים, שאינם רק מטרד, הם גם הזדמנויות לעיצוב עתידם התוכני והאדריכלי באמצעות ארכיטקטורה. המוסד שאני יוצרת מהווה פונקציה חברתית חשובה המקרבת בין אנשים באמצעות החוויה הארכיטקטונית והפונקציות הקשורות אליה. מקום שהולכים אליו כדי להתנתק ולהתחבר, לבהות ולמשש, להקשיב ולהתבטא.
גילדת האדריכל העירונית
שנה ב
בית האדריכל | סמסטר א' | מנחה: אדר’ מרתה אסטרקין
תכנון ועיצוב של בית - גילדת האדריכל העירוני .
גילדה היא אגודה של בעלי מקצוע העוסקים באותו תחום, שמטרתה להגן על האינטרסים המשותפים שלהם ולקיים כללי אתיקה בין חברי האגודה. 
רציונאל הסטודיו: האיגוד המקצועי כתופעה עירונית​.
הגישה לתכנון המבנה תעשה בעזרת סינתזה בין שני מודלי תכנון משלימים:
- מודל מעטפת גושני המתייחס לניתוח תנאי השטח.
- מודל המבנה הפנימי של בניין הציבור המתייחס לתוכנו.
מיקום - אלנבי 29, הכיכר הציבורית ומבנה הציבור כ " סלון אורבני מארח " מספק שירותי רחוב בחינם לכול דכפין , ומהווה תנאי הכרחי ליצירת תחושת בעלות פרטית על המרחב הציבורי.
bottom of page